9019d509ecdcfd72cf74800e4e650a6

warta

Umume klasifikasi Pumps ditindakake adhedhasar konfigurasi mekanik lan prinsip kerjane.Klasifikasi pompa utamane dipérang dadi rong kategori utama:

pompa sentrifugal.) 1.) Pumps dinamis / Pumps kinetik

Pompa dinamis menehi kecepatan lan tekanan marang cairan nalika ngliwati utawa liwat impeller pompa lan, sabanjure, ngowahi sawetara kecepatan kasebut dadi tekanan tambahan.Iki uga disebut pompa kinetik Pompa kinetik dipérang dadi rong klompok utama yaiku pompa sentrifugal lan pompa pamindahan positif.

Klasifikasi Pompa Dinamis
1.1) Pompa Centrifugal
Pompa centrifugal minangka mesin puteran sing aliran lan tekanan digawe kanthi dinamis.Owah-owahan energi dumadi amarga rong bagean utama pompa, impeller lan volute utawa casing.Fungsi casing yaiku kanggo ngumpulake cairan sing dibuwang dening impeller lan ngowahi sawetara energi kinetik (kecepatan) dadi energi tekanan.

1.2) Pompa Vertikal
Pompa vertikal wiwitane dikembangake kanggo pompa sumur.Ukuran bolongan sumur mbatesi diameter njaba pompa lan ngontrol desain pompa sakabèhé.2.) Pompa Perpindahan / Pompa perpindahan positif

2.) Pumps pamindahan / Pumps pamindahan positif
Pompa pamindahan positif, unsur obah (piston, plunger, rotor, lobus, utawa gear) displaces Cairan saka casing pump (utawa silinder) lan, ing wektu sing padha, mundhakaken meksa saka Cairan.Dadi pompa pamindahan ora ngembangake tekanan;mung ngasilake aliran cairan.

Klasifikasi Pompa Pamindahan
2.1) Pompa reciprocating
Ing pompa reciprocating, piston utawa plunger obah munggah lan mudhun.Sajrone stroke nyedhot, silinder pompa ngisi cairan seger, lan stroke discharge displaces liwat katup mriksa menyang garis discharge.Pompa reciprocating bisa ngembangake tekanan sing dhuwur banget.Pompa plunger, piston lan diafragma ana ing jinis pompa kasebut.

2.2) Pumps Tipe Rotary
Rotor pompa saka pompa rotary ngganti cairan kanthi muter utawa kanthi gerakan muter lan ngorbit.Mekanisme pompa rotary sing kasusun saka casing karo cams, lobus, utawa vanes sing dipasang kanthi rapet, sing nyedhiyakake sarana kanggo ngirim cairan.Vane, gear, lan lobus pumps minangka pompa rotary pamindahan positif.

2.3) Pompa Pneumatik
Udara tekan digunakake kanggo mindhah cairan ing pompa pneumatik.Ing ejector pneumatik, udara sing dikompres mindhah cairan saka wadhah tekanan sing diisi gravitasi liwat katup mriksa menyang garis discharge kanthi sawetara lonjakan kanthi wektu sing dibutuhake kanggo tangki utawa panrima diisi maneh.

 

 

 


Wektu kirim: Jan-14-2022